Door je scheer routine iets aan te passen kun jij veel geld besparen op je scheerkosten.

TIP 1) SCHEER JE WEG
Om te beginnen “scheer je weg”, oftewel scheer nooit iedere dag. Scheer om de dag of minder. Hiermee bespaar je al 50% op je scheerkosten EN nog belangrijker het is goed voor je gezondheid. Iedere keer als jij je scheert beschadig jij je huid, door een dagje over te slaan geef jij je huid rust en de tijd om te herstellen.

TIP 2) SCHEER LANGER MET HETZELFDE MESJE
Wissel niet direct van mesje als de strip op je je scheermesje is vervaagd. De strip is niet van belang het gaat om de mesjes. De strip is bedacht om je te misleiden om sneller je mesje te vervangen. Jaren geleden waren de scheermesjes minder van kwaliteit dan de scheermesjes die wij tegenwoordig tot onze beschikking hebben. Jaren geleden ging een scheermesje lang mee, wel een jaar of nog langer. De scheermesjes van tegenwoordig kunnen in potentie veel langer meegaan dan de mesjes van vroeger. Door een paar simpele handelingen na iedere scheerbeurt kun jij de levensduur van je scheermesje aanzienlijk verlengen.
MAAK DE MESJES GOED DROOG, water is slecht voor de scheermesjes, dep je scheermesje na het scheren op een handdoek of wrijf het mesjes langzaam tegen de scheerrichting over een handdoek.
Gebruik je bovenarm OF een stuk spijkerbroek om je scheermesje te slijpen net zoals men vroeger een scheermes met een leren riem ging slijpen. Op Youtube zijn veel filmpjes hierover te vinden. Ik heb het zelf geprobeerd en het werkt echt. Mijn record heb ik recent verbroken. Ik heb het scheermesje waarmee ik op 8 november 2016 begon te scheren tot 15 oktober 2017 gebruikt. Op die dag is het mesje op de grond gevallen en gebroken. Was dat niet gebeurd, dan had ik het mesje waarschijnlijk nog steeds gebruikt. Zie deze filmpjes voor een uitleg van het slijpen van je scheermesjes:

3,218 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag